Anne-Baba Eğitimi / Pedagog · 15 Ocak 2018

Anne Baba Olmadan Önce Yapılması Gerekenler

Anne baba olmadan için hayatınızda ve yaşam stilinizde bazı değişiklikler yapmanız gerekebilir. Çocuklu bir hayata uyum sağlamak için yapmanız gereken değişiklikleri derledik.

Daha toleranslı olmalısınız.
Toleranslı olmak demek çocuklarınızın isteklerini karşılamak için yeterince esnek olabilmeniz anlamına gelmektedir. Çocuğunuzun istekleri sizin gerçekleştiremeyeceğiniz şeyler olsa bile bu durumu değiştirmek için yeterince toleransınız olmalı.

Daha düzenli olmalısınız.
Bekar olmak ve çocuk sahibi olmamak boş zamanınızın ebeveyn olanlara göre daha çok olduğuna işaret eder. Ancak çocuk sahibi olduğunuz zaman sahip olduğunuz zaman artmaz ve sizin o zamanı daha düzenli ve organize bir şekilde kullanmanız gerekir.

Daha üretken olmalısınız.
Annelik ve babalık tam zamanlı işlerdir ve bu zamana kadar kazandığınız beceriler ve sahip olduğunuz para bu tam zamanlı işler için kullanılacaktır. Çocuğunuz büyüdükçe ihtiyaçları değişecek ve gelişecektir ebeveyn olarak bunları karşılamak sizin sorumluluğunuzdur.

Daha destekleyici olmalısınız.
Ebeveyn olmak zaman zaman çok zorlayıcı olabilir, özellikle de bu konuda tecrübeniz yoksa. Bu süreçte destekleyici olmanız çok önemlidir çünkü hem eşiniz hem de siz desteğe fazlasıyla ihtiyaç duyacaksınız.

Daha çok kıymet bilin.
Ebeveynliğin zorlukları arasında birçok şeyi kolaylıkla daha az takdir edebilir ve çevrenizdekileri kırabilirsiniz. Ancak ebeveyn olmak başlı başına bir hediyedir ve bunun kıymetini bilirseniz hem siz hem de çocuğunuz daha mutlu olur.

İlişkinizin daha güçlü olması gerekir.
İyi ebeveyn olmak eşinizle iyi bir ilişkiye sahip olarak başlar. güçlü olmayan bir ilişkiniz varsa yaşanan aksaklıkların etkisi çocuklarınız üzerinde de kendini gösterir.

Duygularınızı daha iyi kontrol edebilmelisiniz.
Kaygılı, öfkeli, huzursuz vb. bir insansanız ve bu duygularınızı kontrol edemiyorsanız ebeveyn olarak işiniz zor diyebiliriz. Her ne kadar harika olsa da ebeveyn olmaz duygusal açıdan sizi yıpratabilir. Duygularınızı kontrol altında tutabilmek size ciddi bir üstünlük sağlar.

Sorumluluk sahibi olmalısınız.
Sorumluluk sahibi olmak, bazı şeyleri üstlenmek ebeveynlikte çok önemlidir. Anne-baba olduğunuzda sorumluluklarınız artacaktır bunların farkında olmak ve yerine getirmek hiçbir zaman olmadığı kadar önemli olacaktır.

Sağlığınıza daha çok önem vermelisiniz.
Sağlık yalnızca fiziksel sağlıktan ibaret değildir. İyi bir çocuk yetiştirmek için ruhsal, duygusal sağlığınızın da yerinde olması gerekir. Ebeveynler çocukları üzerinde büyük etkiye sahiptir. Çocuğuna karşı öfke, eleştiri ve kinlilik göstermeyi hiçbir ebeveyn istemez.

Tutarlı olmalısınız.
Tutarlı bir tutumunuz olduğunda çocuğunuza güven aşılarsınız. Sizi kararlarının arkasında duran kendinden emin bir insan olarak gördüğünde kendi gelişimi için de olumlu noktaları gözlemler.

Open chat
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
Merhabalar Pedagog Okan Bal;
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
Bize Yazın yada Arayın 0 534 363 98 96