Çocuk Psikolojisi / Pedagog · 2 Ekim 2017

Çocukların Hafızalarını Geliştirmek İçin 6 Yöntem

Çocukların hafızalarını geliştirmek için 6 yöntem seyrederek onların başarıya ulaşmalarına yardımcı olabilirsiniz. Çocuğunuzun hafızasını geliştirerek onun öğrendiklerini uzun süreli belleğine daha iyi atmasına, öğrendiklerini daha iyi hatırlamasına yardımcı olabilirsiniz.

  • Çocuğunuzun hafıza gelişimine katkıda bulunmak için onun beyin gelişimini destekleyici şeyler yapmalısınız. Bunun için en temel olan şeyler; onun yeterli ve doğru besinlerle beslenmesi, uyku düzeni ve spor gibi şeylerdir. Tüm bunlar çocukluk dönemi boyunca çocuğunuzun beyin gelişimine, dolayısıyla hafıza gelişimine de katkı sağlayacaktır.
  • Çocuğunuzun hafızasını geliştirmek için onunla öğrenme etkinlikleri yapın ve bunlar hakkında ona sorular sorun. Beraber bir tiyatroya gidebilir ve tiyatro oyunu hakkında sorular sorabilirsiniz. Onunla hikaye okuyabilir ve hikayede geçen olaylar ve kişiler hakkında sorular sorabilirsiniz. Tüm bunlar çocuğunuzun öğrendiklerini hatırlamasına ve hafıza gelişimine yardımcı olur.
  • Çocuğunuzla, onun yaşına uygun hafıza oyunları oynayın.
  • Çocuğunuza evde sık sık öğrendiği şeyler hakkında pratik yaptırın. Pratik çocuğunuzun öğrendiği şeyleri uzun süreli belleğine atmasına yardımcı olur.
  • Çocuğunuzun Lego gibi oyuncaklarla oynamışını sağlayın, yaşına uygun bulmaca veya yap boz gibi etkinlikler yapın.
  • Çocuğunuzun yaptığı olumlu şeyleri ödüllendirerek onu cesaretlendirin. Bu onun hafızasını, beyin gücünü daha iyi kullanmasına yardımcı olacak ve onu ekstra motive edecektir.

Çocuklar öğrenmeye ve gelişmeye her zaman açıktır. Çocukluk dönemi boyunca onun gelişimine olumlu katkılar sağlamak anne ve babaların elindedir. Bu verimli zamanları en doğru şekilde kullanmanız gerekmektedir.

Open chat
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
Merhabalar Pedagog Okan Bal;
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
Bize Yazın yada Arayın 0 534 363 98 96