Aile Danışmanlığı / Pedagog · 6 Ağustos 2024

Pedagog seçimi nasıl yapılır?

Çocuğunuz veya Aileniz için destek  almaya karar verdiniz . Bu desteği almak için doğru bir uzman bulmak istiyorsunuz ve araştırdığınızda karşınıza çok fazla seçenek ve kafanızı karıştıracak önerileri görebilirsiniz.

Doğru bir Pedagog, Psikolojik Danışman seçimi nasıl yapılır? Öncelikle Şu kavramları, uzmanlıkları ve bu uzmanların nasıl kullanıldığını bilmeniz gerekir.

Pedagog unvanını günümüzde Sadece Üniversitelerin Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) bölüm mezunları kullanabilirler. (1982 yılında çıkarılmış olan bir yasa kapsamında pedagog olmak isteyenler Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) bölümü okumak zorundalar.) Bu bölüm dışındaki uzmanlar bu unvanı kullanamazlar. PDR mezunları sadece bölümden mezun olmaları yeterli değildir. Eğer Pedagog unvanını kullanmak isteniyorsa pedagoji alanında kendisini geliştirmesi için kurslara katılması sertifikasyonları almalıdır. Çocuk gelişimi ve eğitimi alanında da kendisini geliştirmesi gerekiyor.

Bir Pedagog tercihinde bulmuş olduğunuz uzmana diplomasını, uzmanlık alanındaki sertifikalarını, uyguladığı psikolojik destek süreci hakkında bilgi isteyiniz. Doğru uzman hem zaman hem doğru süreç işlemesinde size daha hızlı yardımcı olacaktır.

Bir Terapist Uzman Alanına Hakim Olmalı ve Bu Konuda Yeterli Eğitime Sahip Olmalıdır. Ruh Sağlığınızı Korumak Adına Bir Psikolojik Destek Almadan Araştırdığınız Uzman Hakkında

-Mezun Olduğu Üniversite Bölüm

-Almış Olduğu Eğitim ve Terapi Uygulamaları

-Meslekteki Tecrübesi

Hakkında Bilgi Sahibi Olmalısınız.

Şu Kavramları Bilmenizde Yarar Var

Pedagog: Üniversitelerin 4 Yıllık Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü Mezunudur. Çocukların psikolojik ve ruhsal açıdan doğru gelişmeleri ve onların bu doğrultuda eğitimleriyle uğraşan kişilere pedagog denir. Çocuk gelişimi ve eğitimi uzmanı olan pedagoglar; 0-16 yaş çocuklarının tüm gelişimlerini takip ederler. (İlaçlı Tedavi Uygulayamaz)

Psikolojik Danışman: Psikolojik danışman, üniversitelerin Eğitim Fakültesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, bölümlerinden mezun olan ve dört yıllık lisans eğitimi alan kimselerdir. (İlaçlı Tedavi Uygulayamaz)

Psikolog: Üniversitelerin Fen-Edebiyat Fakültesi,  Psikoloji bölümlerinden mezun olan ve dört yıllık lisans eğitimi alan kimselerdir. (İlaçlı Tedavi Uygulayamaz)

Psikiyatri: (İlaçlı Tedavi Uygular) Üniversitelerin Tıp Fakültesi bölümlerinden mezun olan, Kişilik bozukluklarına yol açmış, kökleşmiş, ağırlaşmış ve bilinçaltına inmiş problemlerin çözümüyle uğrasan kişilerdir. Psikoterapistler; altı yıllık tıp eğitiminden sonra üç yıllık uzmanlık eğitimi almış kişiler ve patolojik psikolojide en az üç yıllık doktora eğitimi yapmış ve ruh sağlığı hastanelerinde bir yıl kadar bir uygulamalı eğitim görmüş kişilerdir. 

Çocuk Psikiyatri: (İlaçlı Tedavi Uygular) Çocuk Psikiyatrisi; Tıp eğitimi üzerine, çocuk-ergen ruh sağlığı alanında ihtisaslaşmış kişidir. Çocuğun ruhsal, bilişsel, akademik ve sosyal alanlardaki tüm zorlukları çocuk psikiyatrisinin kapsamındadır.

Open chat
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
Merhabalar Pedagog Okan Bal;
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
Bize Yazın yada Arayın 0 534 363 98 96