Pedagog Önerileri

Sağlıklı bir çocuk gelişimi için bir pedagoga başvurmak en doğal yoldur. Aileler çoğunlukla bir sorun yada bir kriz anında Pedagog Önerilerine bakmaktadırlar. Çocukların psikolojik gelişimi için ebeveyn desteği yetersiz kaldığı durumlarda pedagog önerileri almak gerekir. 

Pedagog Gitmek İçin Sorun Olmasını Beklemeyin

Pedagoga gitmek için bir sorun yaşamayı beklememek gerekir. Çünkü pedagoglar ebeveynlere yardımcı olan, çocuğun normal gelişimini desteklemek amacı ile onlara rehberlik eden uzman kişilerdir. Aileler pedagoga gitmeye çekinmemeli, çocuk yetiştirmede bilinçli ve gerektiğinde destek almayı başaran aileler olarak pedagog önerileri alıp çocukları ile ilgili en doğru kararı vermelidir.

Çocuklar gelişiminde karşılaşacak sorunlara yönelik önleyici tedbir için pedagog desteği

Boşanma, anne babanın ayrı yaşaması, ev veya oda değişikliği, anne babanın iş değiştirmesi ve değişen günlük rutinler, çocukların anne babadan uzun süre ayrı kalması, kreşe, anaokuluna ve ilkokula başlangıçlar, anne baba çatışması, işsizlik, okul ve arkadaş değişikliği, çocukla birebir ilgilenen kişilerin yaşadığı psikolojik sorunlar, ölüm, kaza ve hastalıkla ilgili durumlarda pedagog desteği sağlıklı ve mutlu bir yetişkinlik için çok önemlidir.

Davranış değişikliğine neden olan olayları açıklamıştık. Davranış değişikliği nasıl gözlemlenmeli ve hangi durumlarda pedagog desteği alınmalı?

Normalde sakin olan bir çocuk sürekli sinirli, huysuz veya gergin görünmeye başladı ise,

Konuşma sorunu yokken kekelemeye başladı ise,

Öğrenme güçlüğü varsa,

Takıntılar veya tik başladı ise,

Uyku ve beslenme sorunları baş gösterdi ise,

Aşırı hareketli veya aşırı halsiz tavırlar sergilemeye başladı ise,

Altını ıslatmaya başladı ise,

Dişlerini gıcırdatmaya başladı ise,

Okul başarısında düşme olduysa,

Öz bakım ihtiyaçlarını kendisi karşılayamıyorsa,

Anne babaya ve arkadaşlarına karşı hırçın ve saldırgan olmaya başladı ise,

Uykudan sık-sık uyanmaya ve kabus görmeye başladı ise, tek başına gittiği tuvalet veya diğer odalara gitmeye korkar hale geldi ise mutlaka pedagoga başvurulmalı, pedagog önerileri ve desteği ile çocuğun ruhsal ve psikolojik olarak sağlığına kavuşmasında ebeveynler bilinçli davranmalıdır.

Open chat
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
Merhabalar Pedagog Okan Bal;
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
Bize Yazın yada Arayın 0 534 363 98 96