Öğrenci Koçluğu / Pedagog · 16 Ekim 2017

Sınav Motivasyonunu Sağlamak

Bir yere ulaşabilmek için önce nereye gideceğimizi bilmemiz gerek. Sonra da oraya gidilecek yolu öğrenmemiz. Öncelikle bir hedef belirlenmelidir. Ancak bu hedefin bizim için doğru bir hedef olması önemlidir. Hedef, spesifik, gerçekçi, ulaşılabilir, ölçülebilir olmalıdır. Net ve açık olmalıdır. Bu hedefe ulaşabilmek için de verimli  çalışma yöntemlerinin kullanılması gerekirÇok çalışmak değil, etkin çalışmak önemli olmalıdır. İyi çalışma alışkanlıklarının kazanılması kişinin sınavlar karşısında kendini daha güvenli hissetmesine ve sınav motivasyonu konusunda motive olmasına yardımcıdır.

Sınav motivasyonunu sağlamak

– Sürekli yüksek tempoda çalışmaya kendinizi zorlamayın zaman zaman tempoyu düşürmek gerekebilir. Ancak bu durumu sık tekrarlar hale de getirmeyin alışkanlık haline dönüşebilir. Yönetimi elinizde tutun.

– Gün herkes için 24 saattir. Zamanı planlı ve düzenli olarak kullanmak hem sınav öncesi çalışmalar açısından, hem de sınav sırasında çok değerli olacaktır. Önemli olanla önemsiz olanı ayırdetmek gerekir.

– Zihinde canlandırma yöntemi başarı ve motivasyonu canlı tutmada size yardımcı olabilir. Elde etmek istenilen şeyi gözünüzde canlandırın. Sahneyi kurgulayın ve filmi oynatın. Bunu belirli zamanlarda yapmak size sık sık neyi yapmak istediğinizi hatırlatacak beyne bu doğrultuda mesajlar gönderecektir.

 Sınav stresi ile başa çıkma yollarından bir kaçını öğrenebilirsiniz. Bu yöntemler heyecanınızı yatıştırmada size yardımcı olacaktır.

 Doğru nefes teknikleri hem çok kısa sürede uygulanabilen hem de kişiyi rahatlatan yöntemlerdir.

– Kendinizi olumlu sözlerle olumlu olarak etkileyebilirsiniz. Bu sözleri içinizden söylemeniz de yeterli olabilir.

– Başarılı insanlar ilgilerinin, becerilerinin farkındadırlar. Kendini tanıma, özelliklerini bilme önemlidir.Başarılı insanlarda görülen bir diğer önemli özellik ise rahat olmak, olumlu olmak ve asla vazgeçmemektir. Unutulmaması gereken önemli bir nokta da başarının bir tek nokta olmadığıdır. Sınavlara ve başarı kavramına yüklediğimiz anlamlar bizim bu durumlarda yaşadığımız duyguları etkilerler. Jim Rohn’un dediği gibi,  “yeteri kadar nedeniniz varsa her şeyi yapabilirsiniz.”

Open chat
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
Merhabalar Pedagog Okan Bal;
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
Bize Yazın yada Arayın 0 534 363 98 96